Nieuws

Brent Ronde jongste deelnemer ooit, die een medaille haalt bij de NK-A senioren.

• door: Monique Ronde
  • op: 29 mrt 2024
  • laatste wijziging: 29 mrt 2024

Afgelopen weekend zijn de NK-A senioren gespeeld. Fleur Hoogeveen, Kaj Ronde en Brent Ronde, alle 3 lid van TTC Emmen, kwamen in actie.
Fleur speelde dames dubbel met Pricilla Loesberg, helaas ging de eerste wedstrijd van hun naar de tegenstander.
In de enkel kwam Fleur Sanne de Hoop tegen.
Het werd een spannende, vermakelijke partij. Fleur kwam tot 2-2 en verzette zich fantastisch tegen Sanne. Helaas ging de partij uiteindelijk met 4-2 naar Sanne.

Kaj wist vorig jaar met Mark Hankel de NK-B te winnen, dus hadden ze zich geplaatst voor dit evenement.
Zij hebben het helaas niet gered een Ronde verder te komen.

Brent nam deel aan alle onderdelen. In de mixed speelde hij samen Xijing Zheng. Zij kwamen een ronde verder door Shuohan Men en Collin Rengers van Midstars te verslaan. In de kwart finale stond het duo Emine Ernst en Ivan Kahn tegenover ze. Deze kwartfinale was het eindstation.

In de enkel van Brent mocht hij het net zoals vorig jaar opnemen tegen Pieter van der Berg. Niet zijn beste partij, maar in winst om te zetten.
Kwartfinale was een feit. Hier mocht hij het opnemen tegen Jochem de Hoop. Brent kwam met 3-0 in games achter en na een fantastische comeback, zenuwslopend en 3 matchpoints tegen pakte hij deze wedstrijd.
De kwartfinale stond voor de zondag op het programma. De tegenstander was de Nederlands Kampioen van vorig jaar Barry Berben. Het zou een lastige klus worden. Brent kwam in deze wedstrijd lekker in zijn spel, maar moest alle zeilen bijzetten. Hij kwam met 3-1 in games achter in de 5e game 5-1 achter. De time-out was perfect en Brent nam meer het initiatief. In de beslissende game kwam hij met 10-7 voor en werd achteruit geduwd door Barry. De return van Brent raakte de rand en Barry miste. Brent won en de halve finale was een feit. Het publiek stond op de banken, fantastisch.
In de halve finale trof hij Milo de Boer. Hij nam meteen het initiatief en hij won oppermachtig deze wedstrijd van Brent. Uiteindelijk werd Milo de terechte kampioen. Namens Ttc Emmen, Milo gefeliciteerd.

Met deze prestatie is Brent de jongste deelnemer ooit, die een medaille heeft behaald op een NK.

Stadskanaalster Christiaan Sterenborg won Nederlands Kampioenschap Para-Tafeltennis

• door: Malou Vos
  • op: 06 apr 2023
  • laatste wijziging: 06 apr 2023

Chrstiaan aan het Para- Tafeltenissen. | Foto: Malou Vos

STADSKANAAL – Christiaan Sterenborg uit Stadskanaal heeft in Zwolle het Nederlands Kampioenschap Para-Tafeltennis gewonnen.

Christiaan vertelt hoe de wedstrijd verliep: ‘We waren verdeeld in twee verschillende poules een van zes en een van vijf. Ik zat in de poule van zes. Dan zouden de eerste twee in eerste instantie door. Uiteindelijk is gekozen voor een finale driekamp van de eerste klasse spelers in de rolstoel.’

‘Je moet in een wedstrijd zorgen dat je elf punten per game pakt met twee punten verschil. Diegene die de eerste keer drie games heeft gewonnen wint de wedstrijd. Ik heb vier wedstrijden met 3-0 gewonnen en een met 3-1. Tijdens de finale driekamp heb ik allebei met 3-0 gewonnen en toen was ik Nederlands Kampioen.’

Wedstrijdtactiek

Christiaan had een wedstrijdtactiek die hem goed heeft geholpen: ‘Tijdens de finale speelde ik tegen een speler die een beter bovenlichaam had. Hij heeft handen die goed functioneerden. Ik heb zelf niet zoveel balans. Ik heb een vrij hoge dwarslaesie. Spelers met mijn handicap spelen veel hoge ballen. Ik schiet die bal dan de lucht in met wat backspin.’

‘Op die manier komt de bal een klein stukje achter het net en stuitert dan weer terug. Hier kan de tegenstander niet bijkomen. Ik merkte op dat moment dat mijn tegenstander deze tactieken niet gewend was. Ik denk dat ik 60 tot 70 procent van mijn punten via deze tactiek heb gewonnen. Verder heb ik ook een snelle opslag daar kon ik ook mee scoren.’